Gyere és jógázz velünk a galéria kertjében!

Júliusban és augusztusban kijelöltünk egy-egy hétvégét, amikor reggelente összejöhetünk a galéria kertjében és 60 percre megpróbálhatjuk elfelejteni a hétköznapok fáradalmait egy kellemes jógázás keretén belül - Tóth Judit oktató segítségével.

A foglalkozásra váltható programjegy 1500 forint, amivel a kiállításokat is megnézheted, ha jóga után tovább folytatnád a meditálást Kondor Béla vagy Borsos Miklós lenyűgöző alkotásai között.

Minimum létszám: 4 fő
Maximum létszám: 10 fő

Kezdés: 9:00

Kérünk, ha van rá lehetőséged, hozz magaddal matracot és törölközőt.
A helyszínen 5 ember számára tudunk majd matracot biztosítani.

Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve személyesen a galériában.

Amennyiben jelentkeztél, de mégsem tudsz eljönni, kérünk, hogy a foglalkozást megelőző napon, déli 12 óráig mondd le regisztrációdat, hogy helyet tudjunk biztosítani a később csatlakozóknak.

Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk. A további időpontok frissülnek.

Rossz idő esetén a foglalkozás elmarad.

Júliusi időpontok: július 21. 
                                július 28.

Augusztusi időpontok: augusztus 4.
                                        augusztus 11. 


 

tárlatvez Ági

 

2019. július 6-án (szombaton) 18 órakor Szalay Ágnes a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány művészettörténésze tart tárlatvezetést a Kondor Béla kiállításon.

A program kiállításra szóló belépőjeggyel látogatható. 

 


 

 

52555157 1159379340889062 5741908380356706304 n side

 

Június 22-én (szombaton) két izgamas programra invitáljuk: 

18:00 és 19:00 között Dr. Kovács Emőke történész mutatja be nemrég megjelent könyvét, ami a Balatoni impressziók címet viseli. 

Beszélgetőtársa Mórocz Anikó, a Füred TV szerkesztője lesz.
(A belépés ingyenes.)

 

 20 órától pedig Szalay Ágnes, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány művészettörténésze tart tárlatvezetést a Kondor Béla - Az utolsó ikonfestő című időszaki kiállításunkon.

(Belépés a galéria díjszabása szerint.) 

 


 

 
KONDOR TIH EMOKE B vonszolt page 0001
 
 
Június 16-án (vasárnap) 15 órától Prof. Dr. Bagdy Emőke tart rendhagyó tárlatvezetést Kondor Béla- Az utolsó ikonfestő című időszaki kiállításunkon. 

Kondor Béla korának egyik legnagyobb magyar festőművésze, aki teljesen egyedi módon alkotta újra az ikonográfia fogalmát. A kiállítás helyszíne, Tihany adott otthont 1973-ban Kondor Béla (1931-1972) festő- és grafikusművész első posztumusz kiállításának, melyet hagyatékából rendeztek, így adekvát színhelye a róla való megemlékezésnek és a munkássága előtti tisztelgésnek. A művészetét elemző írásokban hamar megjelent az „utolsó ikonfestő” titulus, mely egyszerre utal életművének ikonos korszakára, világképének univerzális jellegére és a művészet iránti szerzetesi alázatára. A kiállítás anyaga részben ebből az ikonosnak nevezett korszakából válogat, részben pedig kitágítja a meghatározást a szerkezetet, konstrukciót előtérbe helyező művekkel.

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, számos elismert tanulmány és kiadvány írója, sikeres rendezvények előadója. Jelent már meg könyve a relaxációs technikákról és a stresszkezelésről, arról, hogy miként élhetünk boldogabb életet, de mindezek mellett a művészetpszichológia rejtelmeibe is bevezet minket, Pszichológiai rejtelmek a művészetekben és életünkben című könyvében, amit ő maga a szerelemgyerekének nevez a könyv összefoglalójában:

"Ez a könyv a szerelemgyerekem. Az írások nagy része szakmai feladataimtól és magánéleti szabadidőmből ellopott titkos órákban született. Darabokban, részekben, át meg átírt egységekként eredetileg a magam kedvére írtam. Még azok is így készültek, amelyekről tudtam, hogy egyszer majd közzéadom. Leglassabban azokat írtam, amelyeket legjobban szerettem, nehezen tudtam elengedni, nem sikerült befejezni őket. 
A hivatás és a hobbi szeretetének ötvözése ez a könyv. Minden betűje pszichológia, de a tárgy különlegessége, a szimbólumvilág sokjelentésű rejtjelessége megengedi, hogy a képek, szóképek, metaforák, hasonlatok analógiás szerkesztésű pszichologikai világában időzzek, ahol a gondolatok az érzékszervi nyelv kifejezési útjain imaginációkban, képi vagy hangcsatornán nyernek kifejezési utat (festészet, képzőművészet, zene), és egyszerre szólnak valamennyi nyelven, ahogy Pilinszky János állította. 
Költészet, képzőművészet, testszimbolika, lelki gyógyítás, médiapszichológia: csupán néhány téma, amiről e különleges kiadvány szól, hiszen afféle összegző-elemző írások gyűjteményéről van szó: József Attila Rorschach elemzése megfér Kondor Béla vagy Bálint Endre képeinek vizsgálata mellett. Érzékszerveink pszichológiai rejtelme pedig a személyiség tükre, testünk szimbólumai pedig több mint árulkodók..."  

 
A tárlatvezetésre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet regisztrálni.
A hely korlátozott befogadóképessége miatt maximum 40 főnek tudunk belépést biztosítani.
Jegyvásárlás a Kogart Galériában személyesen lehetséges, a jegy ára 2500 forint.
 
 

 

Kurátori tárlatvezetés - 2018. november 18.

Az Erő és harmónia Ferenczy Béni művészetében című kiállításon november 18-án, vasárnap délelőtt fél 12-kor a látogatók kurátori tárlatvezetés keretében ismerkedhetnek meg a szobrász életével és munkásságával. Ez alkalommal Marosvölgyi Gábor, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány művészettörténésze kalauzolja majd az érdeklődőket. Ugyanezen a napon lehetőség lesz szobrokat formálni levendulás gyurmából, illetve levendulazsákokat készíteni a Levendula Ház Látogatóközpont közreműködésével.


 

Bevezetés a teakultúrák titokzatos világába

 

November 3-án Simon Erzsi iparművész kalauzolja el látogatóinkat a közel 5000 éves kínai teakultúra világába, ami keresi a természetességet, eggyé válást a természettel, egyesül benne a művészet, erkölcs, filozófia és vallás. Betekintést kapunk a 400 éves japán teaivás Zen közeli filozófiájába, melynek 4 alappillére: harmónia, tisztelet, tisztaság, csend. Megismerkedhetünk különleges teafajtákkal, teaszertartásokkal, teaültetvényekkel. 

A speciális teákat és teasüteményeket Hortobágyi Ágnes, az aszófői Nagyi Kertje Teaház tulajdonosa prezentálja.


Kezdés: 14:30
Belépő: 1500 forint

Az előadás férőhelyeinek száma korlátozott. Részvételi szándékát kérjük jelezze e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen nov. 2-ig.

Joomla templates by a4joomla